Søndags sommerhus Snapshots

Hold nu op, for en effektiv uge, det har været. Effektiv, og mægtig hyggelig. Vi har knoklet som besatte for at nå at blive færdige med alt herhjemme – for lige pludselig kom der jo en sprække i det grå, da Italien meldte ud, at de er klar til at åbne for besøgende! Impulsen var at pakke bilen med det samme og stryge afsted, men… Vi skal jo igennem en række lukkede lande for at nå frem til vores lille hus, og det bliver nok knap så enkelt som vi kunne have ønsket. I øvrigt er der også lige noget med et par igangværende projekter herhjemme. Vi er bl.a. ved at male vores fine gamle gård hvid! Højgård var oprindeligt hvid, så blev den (meget) rød, så malede vi den gul – og nu vil jeg altså have den hvid igen. Nemmere sagt end gjort, men det går fremad.

Vi har også brugt en del tid på at gøre vores Loveshack klar til sommerudlejning. Alt skal jo gerne stå snorlige når der kommer gæster! Eller, det skal stå så snorlige som noget nu engang kan (og skal) stå i et gammelt træhus.

I går satte vi kurs mod vores Limfjordsperle, som også skal have en overhaling inden sommeren. Og ja, lige nu opleves det som en vældig masse arbejde – men faktisk sætter jeg ret stor pris på at få et kærligt spark bagi en gang om året. Så får man fikset alle hængepartier, og der bliver gjort hovedrent. Og det var der næppe blevet, hvis ikke jeg var tvunget til det…

Selvfølgelig har det hele ikke været bare arbejde. Jeg har sørget for at have kvalitetstid med mine strikkepinde, og jeg har både læst og lyttet en masse. For så vidt angår lydbøgerne, har jeg været på en festlig tidsrejse denne uge. Jeg har endnu engang kastet mig over Agatha Christies vidunderlige krimier, og haft en fest i hendes finurlige univers med det sirlige sprog og en portion god, gammeldags sexisme a´la Miss Marple fra før tingene gik af lave.

Ugens skønhedsfavorit
Jeg er ikke nogen fan af at slæbe en gigantisk toilettaske med mig omkring, når jeg rejser. Ind imellem kan jeg selvfølgelig blive nødt til det, men i mine egne huse rundt omkring har jeg sørget for at have alle nødvendigheder, så jeg bare behøver at gribe håndtasken og strikketøjet når vi skal afsted.
Hudpleje til sommerhusbrug skal være effektiv. Jeg er meget ude, når jeg er i sommerhus, og sol og vind kræver sit af en aldrende hud, så det skal mine hudplejeprodukter kunne klare. Til gengæld gider jeg ikke at ofre formuer på dem. De står til tider ubrugte hen i ugevis, og det hænder at de går til, og det er næsten ikke til at holde ud, hvis der er tale om alt for kostbare dråber. Derfor er jeg virkelig glad for Hemphilias skønne produkter, som for en beskeden sum gør alt det, jeg har brug for at de skal gøre. De er propfuld af gode, økologiske sager – og helt fri for det, jeg ikke bryder mig om, som for eksempel silikone og parabener. I sommerhuset har jeg disse fire produkter, som indeholder masser af de imponerende kvaliteter fra cannabisplanten:
Anti-age face and eye lift serum, som er fin og let nok til kunne bruges på øjenomgivelsernes tynde hud. Den er perfekt under både dag- og natcreme, og tilfører et koncentreret skud af blandt andet naturlige olier, hyaluronsyre, CBD, aloe vera og E-vitamin.
Anti-aging compacting face cream, som er en let dagcreme, der hurtigt optages af huden, og efterlader den frisk og blød. Den indeholder blandt andet naturlige olier, E og A vitamin, CBD, hyaluronsyre, cannabis, samt hjulkrone- og morgenfrueekstrakt.
Face firming anti-age night cream, som giver huden en foryngelseskur mens du sover. Den tilfører maksimal fugt, og stimulerer produktionen af højfunktionelle pro-collagen fibroblaster, så huden hjælpes til at regenerere sig selv.
Produkterne koster fra 199,- til 249,- hos Hemphilia.dk.
Til trods for den yderst rimelige pris er der hverken gået på kompromis med kvaliteten eller ansvarligheden. Alle produkterne er fremstillet af naturlige, økologiske materialer, og de sælges i særligt udviklede beholdere, som bruger ca. 70 % mindre plastik end de normalt tilgængelige flasker og tuber. Helt generelt er Hemphilias beholdere fremstillet efter princippet om, at alt hvad der har en negativ indvirkning på miljø og natur, og ikke er absolut nødvendigt, er taget væk. Det betyder også, at beholderne ikke pakkes i yderligere pap, papir eller plast – de leveres fuldkommen som de er.
Og så til sidst, bare lige for at sikre mod eventuelle misforståelser: Nej, du kommer ikke til at lugte som Prinsessegade en sen fredag aften… Produkterne dufter mildt og friskt blomsteragtigt 😉

I dag skal jeg vente på, at ældstesønnen snart står op ovre i Texas. Så skal der nemlig synges fødselsdagssang, og nok også fældes en enkelt tåre eller to. Øv altså, hvor jeg savner ham, og hvor bliver det helt vidunderligt, når jeg en dag igen kan holde om ham.

Fra i morgen bliver ugen tilbragt med fortsat arbejde – og med krydsede fingre for åbnede grænser (for så vidt det nu kan lade sig gøre, mens man maler og gør ved). Det må virkelig meget gerne blive rart vejr, for det der med at male hus i storm og regn er ikke lige mit det bedste, og i øvrigt er alting bare lidt nemmere når solen skinner. Rigtig god uge til jer alle. Nyd foråret, nyd at hyldene dufter i stuen ind, og nyd det gode vejr, jeg så pænt har bedt om!

Måske vil du også læse...

2 Comments

 1. Vi er også ved at male gård. – I første omgang blot udbygningerne, men det er altså et stykke arbejde … Fortsat god arbejdslyst til jer! Rent vejrmæssigt er jeg lidt splittet, for tørvejr er godt at male i, men vi fik sået en masse græs i fredags, og det har så godt af regnen 🙂
  Jeg håber, at du snart kan se familien i Texas igen, Pia! Nu må det da snart kunne lade sig gøre!
  Kh Nana

  1. Jamen, god malelyst til jer også! Det er noget af et arbejde, til gengæld kan man jo virkelig se at der sker noget, og det kan jeg godt lide.
   Mht vejret så kan vi måske dele? Et par hele regnvejrsdage til gengælde for et par hele smukke dage?
   Jeg vil tænke på dig, når jeg maler!
   Kh, Pia

Comments are closed.