håndfarvet garn

Jeg laver mindre portioner af mit håndfarvede garn på forskellige baser. Inde i butikken kan du altid se, hvilke farver der er tilgængelige. Du kan også sende mig en email på Pia@fiftyfabulous.dk, hvis du har et særligt ønske om en bestemt farve på en bestemt base; hvis det kan lade sig gøre, vil jeg så farve den op til dig.

Når jeg farver, gør jeg mit yderste for at genskabe farverne nøjagtig som på billederne, men fordi der er tale om håndværk, kan der forekomme variationer. Det er en del af charmen ved håndfarvet garn, men også noget man skal tage højde for, når man arbejder med det. Man skal helst strikke med to bundter garn ad gangen – er det et lille projekt med kun ét bundt garn, kan man opdele bundet i to. Man strikker så en eller to omgange med ét bundt, og derefter tilsvarende med det andet. På den måde udjævnes eventuelle forskelle, samtidig med at garnet får lov at leve, og det giver et mageløst spil i det færdige arbejde. Se eventuelt mit blogindlæg om Helix Knitting aka Spiralstrik.

Husk at farverne vil falde en smule forskelligt ud, afhængigt af basen. Generelt bliver farver på Snedrive (en silke/mohair mix) for eksempel noget mørkere end den tilsvarende farve på basen Dug (100 % alpaca), og helt generelt bliver farverne klarere og kraftigere på Solstrejf og Støvregn.

håndfarvet garn

Nattergalen farvet op på henholdsvis Dug og Solstrejf. Sjalet (som hedder Birds of a Feather, og kan findes på Ravelry) er strikket i striber af den samme farve, Askeladen, på henholdsvis Snedrive og Dug.

 

 

Baser / garnkvaliteter

Nogle farver sælges i 25 eller 50 grs fed, mens andre kommer i 100 grs fed. Størrelsen på et givent fed garn vil fremgå af varebeskrivelsen.

 1. Snedrive
  2 ply, lace 75% Mohair og 25% Silke. Løbelængde pr. 100 gr: 420 m
 2. Storm
  5 ply, sokkegarn i 85 % Merino (superwash behandlet) og 15 % nylon. Løbelængde pr. 100 gr: 410 m
 3. Solstrejf 
  5 ply, sport 100 % Merino, superwash behandlet. Løbelængde pr. 100 gr: 325 m
 4. Støvregn
  8 ply, DK 100 % Merino, superwash behandlet. Løbelængde pr. 100 gr: 210 m