håndfarvet garn

Der kan desværre ikke modtages bestillinger på håndfarvet garn i juni og juli.

Jeg sælger mit håndfarvede garn i de viste farver, på den kvalitet garn du vælger. For at lægge en bestilling klikker du på billedet af den farve, du ønsker – så kan du vælge garnkvalitet (base), og antal.

Der må beregnes omtrent en uges leveringstid, fordi jeg farver garnet op på bestilling. Jeg gør mit yderste for at genskabe farverne nøjagtig som på billederne, men fordi der er tale om håndværk, kan der forekomme variationer. Det er en del af charmen ved håndfarvet garn, men også noget man skal tage højde for, når man arbejder med det. Man skal helst strikke med to bundter garn ad gangen – er det et lille projekt med kun ét bundt garn, kan man opdele bundet i to. Man strikker så en eller to omgange med ét bundt, og derefter tilsvarende med det andet. På den måde udjævnes eventuelle forskelle, samtidig med at garnet får lov at leve, og det giver et mageløst spil i det færdige arbejde. Se eventuelt mit blogindlæg om Helix Knitting aka Spiralstrik.

Husk at farverne vil falde en smule forskelligt ud, afhængigt af basen. Generelt bliver farver på Snedrive (en silke/mohair mix) for eksempel noget mørkere end den tilsvarende farve på basen Dug (100 % alpaca), og helt generelt bliver farverne klarere og kraftigere på Solstrejf og Støvregn.

håndfarvet garn

Nattergalen farvet op på henholdsvis Dug og Solstrejf. Sjalet (som hedder Birds of a Feather, og kan findes på Ravelry) er strikket i striber af den samme farve, Askeladen, på henholdsvis Snedrive og Dug.

 

Farver

Klik på billederne for at se mere, og komme til bestilling af den pågældende farve.

håndfarvet garn  håndfarvet garn  håndfarvet garn håndfarvet garn håndfarvet garn hådfarvet garn håndfarvet garn håndfarvet garn håndfarvet garn håndfarvet garn håndfarvet garn håndfarvet garn håndfarvet garn håndfarvet garn håndfarvet garn håndfarvet garn håndfarvet garn

 

Baser / garnkvaliteter

Baserne sælges i 50 grs fed, undtagen Snedrive, som sælges i bundter a’ 25 gr.  Du vælger base under hver enkelt farve – klik på billedet af farven, og se de tilgængelige baser.

 1. Snedrive
  2 ply, lace kvalitet i 75% Mohair og 25% Silke. Løbelængde pr. 100 gr: 440 m
 2. Dug
  5 ply, sports kvalitet i 100 % Aplaca. Løbelængde pr. 100 gr: 334 m
 3. Solstrejf 
  5 ply, sports kvalitet i 100 % Merino, superwash behandlet. Løbelængde pr. 100 gr: 350 m
 4. Støvregn
  8 ply, DK kvalitet i 100 % Merino, superwash behandlet. Løbelængde pr. 100 gr: 210 m