håndfarvet garn

Jeg laver mindre portioner af mit håndfarvede garn, på forskellige baser. Inde i butikken kan du altid se, hvilke farver der er tilgængelige. Du kan også sende mig en email på Pia@fiftyfabulous.dk, hvis du har et særligt ønske om en bestemt farve på en bestemt base; hvis det kan lade sig gøre, vil jeg så farve den op til dig.

Når jeg farver, gør jeg mit yderste for at genskabe farverne nøjagtig som på billederne, men fordi der er tale om håndværk, kan der forekomme variationer. Det er en del af charmen ved håndfarvet garn, men også noget man skal tage højde for, når man arbejder med det. Man skal helst strikke med to bundter garn ad gangen – er det et lille projekt med kun ét bundt garn, kan man opdele bundet i to. Man strikker så en eller to omgange med ét bundt, og derefter tilsvarende med det andet. På den måde udjævnes eventuelle forskelle, samtidig med at garnet får lov at leve, og det giver et mageløst spil i det færdige arbejde. Se eventuelt mit blogindlæg om Helix Knitting aka Spiralstrik.

Husk at farverne vil falde en smule forskelligt ud, afhængigt af basen. Generelt bliver farver på Snedrive (en silke/mohair mix) for eksempel noget mørkere end den tilsvarende farve på basen Dug (100 % alpaca), og helt generelt bliver farverne klarere og kraftigere på Solstrejf og Støvregn.

håndfarvet garn

Nattergalen farvet op på henholdsvis Dug og Solstrejf. Sjalet (som hedder Birds of a Feather, og kan findes på Ravelry) er strikket i striber af den samme farve, Askeladen, på henholdsvis Snedrive og Dug.

 

Farver

Her er et udvalg af de farver, jeg laver. I butikken kan du se, hvilke farver der er umiddelbart tilgængelige – de andre skal bestilles, og jeg vil så give besked om, hvornår jeg vil kunne levere. I perioder er jeg bortrejst lang tid ad gangen, og kan derfor ikke modtage bestillinger, men det vil jeg give besked om ved bestilling.

håndfarvet garn  håndfarvet garn  håndfarvet garn håndfarvet garn håndfarvet garn hådfarvet garn håndfarvet garn håndfarvet garn håndfarvet garn håndfarvet garn   håndfarvet garn håndfarvet garn håndfarvet garn håndfarvet garn håndfarvet garn

 

Baser / garnkvaliteter

Baserne sælges i 50 grs fed, undtagen Snedrive, som sælges i bundter a’ 25 gr.

 1. Snedrive
  2 ply, lace kvalitet i 75% Mohair og 25% Silke. Løbelængde pr. 100 gr: 439 m
 2. Dug
  5 ply, sports kvalitet i 100 % Aplaca. Løbelængde pr. 100 gr: 335 m
 3. Solstrejf 
  5 ply, sports kvalitet i 100 % Merino, superwash behandlet. Løbelængde pr. 100 gr: 348 m
 4. Støvregn
  8 ply, DK kvalitet i 100 % Merino, superwash behandlet. Løbelængde pr. 100 gr: 210 m