Click Mix – strikket babybluse

Arbejdet med Eksperimentet version ll er gået en smule i håndknude, så i stedet for at drive mig selv til vanvid, har jeg nydt en vældig hyggelig overspringshandling. For ja, overspringshandlinger kan være af det gode. Ikke mindst når de involverer babystrik, og det gør denne.

De af jer, som har læst med et stykke tid, kender udmærket min forkærlighed for at arbejde med restegarn. Jeg kan næsten ikke holde ud at have lækkert garn liggende, som bare er til overs – jeg bliver nødt til at lave noget med det. Dette gælder i særdeleshed de særligt luksuøse garner, jeg ind imellem får fingrene i, og da i særdeleshed for det udsøgte babyalpaca fra Frisenvang, som Peters Skipperskrå blev lavet af. Jeg havde lige 1 1/2 bundt tilbage efter Peters sweater, og besluttede fluks at lave en miniature-kopi til Jon Little, barnemirakelbarnet.

Den skal være næsten helt magen til hans, med den ene forskel, at Jons sweater skal have en slids i nakken, så den er nem at tage af og på. Det er nemlig en deal-breaker for de små, det der med at få trukket noget stramt ned over hovedet, og eftersom jeg ikke er så helt vild med en række knaphuller ned langs raglanudtagningen, er slidsen bagtil den bedste løsning. At det så i tilgift er en vældig nem løsning, skal jo ikke diskvalificere den, vel?

Selvom jeg denne gang ikke kan nyde den kreative rus der følger med et helt nyt projekt, så hygger jeg mig gevaldigt med at måle, tegne og regne på den skønne lille sag. Jeg kunne afgjort blive bedre til det der med at måle og regne (!!), så nærmest hver eneste projekt omfatter en del strik, optrævling og omstrik, men pyt nu med det; jeg nyder jo bare at have noget mellem hænderne.

Jeg må nok erkende, at jeg først er klar med en opskrift engang i næste uge, for selvom selve strikningen skrider hurtigt frem, så er arbejdet med at udvikle, renskrive, teste og korrekturlæse en opskrift temmelig omfattende. Så hæng på, fortsættelse følger – på både Eksperimentet version ll, og Skipperskrå version mini – som i øvrigt naturligvis skal hedde Click Mix, fordi det er det mindste slik jeg kender 🙂

Andre restegarnsprojekter omfatter min Malmö-sweater, Me (og for så vidt også Mini Me), og mine Sock n’ roll-strømper.

Måske vil du også læse...