Derma cloth

Jeg har ikke altid været særlig god til at rense min hud. I mine unge år gik jeg glad og gerne i seng (væltede omkuld) med fuld makeup, sved og snavs i hele hovedet. I de senere år er det blevet tydeligt for mig, hvorfor det er vigtigt at rense huden – hvis jeg er gået omkuld uden at rense mit ansigt, har min hud været bemærkelsesværdigt grå og trist næste dag…

Så meget som mere tjekkede menneskers omhyggelige rense-rutiner har imponeret mig, så har jeg ikke rigtig selv haft en rutine som sådan. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige produkter og metoder, uden egentlig at have fundet det, som bare var helt rigtigt for mig.

Men nu tror jeg omsider jeg har fundet det der virker for mig! Jeg er doven, og har (heldigvis!) en forholdsvis ukompliceret hud – derfor har jeg ledt efter en nem og effektiv måde at rense huden på, gerne med en form for helt let exfoliering indbygget. For nylig faldt jeg over Derma cloth; en slags mikrofiber klud til huden. Den hævdede at kunne fjerne al makeup og skidt, bare ved hjælp af vand. Det lød jo næsten for godt til at være sandt, men det måtte prøves!


Første gang jeg brugte den, var jeg ret begejstret. Huden virkede ren og frisk, og selvom kluden er helt blød og fin, kan man godt ‘skrubbe’ andigtet lidt med den, så dovne hudceller bliver fjernet. Det lignede en løsning, men først måtte jeg prøve den ultimative test: en fuld makeup, som blev fjernet med kluden – hvorefter jeg (lidt hårdhændet…) tørrede ansigtet med et snehvidt, frisk håndklæde. Utroligt, men sandt: håndklædet var så uberørt hvidt bagefter, at jeg tør konkludere, at kluden holder hvad den lover!

Nu har jeg brugt den gennem en periode. Om morgenen vasker jeg bare huden helt let, dupper ansigtet næsten tørt, og påfører derefter serum og dagcreme, så den resterende fugt ‘låses’ i huden. Om aftenen skrubber jeg forsigtigt huden, og sørger for at få al makeup og cremerester af, hvorefter jeg igen dupper forsigtigt med et håndklæde, og smører serum, øjencreme og natcreme på. Huden føles ren og fin, og jeg synes endda den er blevet lidt friskere, og mere jævn i tonen. Og det bedste af det hele? Det er nemt – og kluden er perfekt at rejse med! Den fylder ingenting i kufferten, og der er ikke noget vrøvl med væsker i sikkerhedskontrollen.

 

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...