DIY festpynt til navngivning

I søndags holdt vi omsider Johns navngivningsfest, og sikke en dejlig dag det blev! Det var en meget smuk ceremoni (sagde hende, der forestod den…), fulgt af lidt bobler, finger-foods og snak på kryds og tværs, inden vi fik en lækker frokost. Det var igen Hestkøbgård der lagde rum til, fuldkommen som til yngstesønnens bryllup, og det betød jo, at der kun var ganske få ting at gøre for os.

diy fest pynt

Den vigtigste var at lave et smukt kagebord. Sådan ét, som kunne gøre sig på alle de fotos, der naturligvis skulle tages. Vi pyntede med en kæmpe kage, brasilianske smådesserter, balloner og lidt hjemmegjort. Der var blandt andet de små babydrager i origami, som jeg har vist tidligere. De var super nemme at have med at gøre; jeg fulgte bare denne tutorial, og så gik det som en leg.

Jeg havde også lavet fine silkepapirsbolde, som jeg havde sat op på lysestager i forskellige højder. Boldene er nemme at lave, omend lidt tidstunge. De består i al enkelhed af små flamingokugler, som man limer silkepapirsrosetter på.

silkepapirsbolde

Klip silkepapir i strimler på ca. 20 cm. Læg 6 strimler ovenpå hinanden, og lav harmonikafolder hele vejen på den korte led. Hold dem sammen ved at binde en sytråd om midten. Bagefter rejses silkepapirslagene, ét ad gangen, indtil man har en fin roset.

Når man har 6-8 rosetter, limes de fast på en flamingokugle. Det gøres nemmest med en limpistol, og det er jo også så festligt med de der lange tråde af lim, som forvandler frisuren til filtret garn!

Jeg har brugt kugler på 6 cm i diameter – bruger du større kugler, går der selvfølgelig lidt flere rosetter til. Under alle omstændigheder skal man huske at lade lidt plads være fri, så kuglen kan balancere ovenpå en lysestage. Jeg kan godt lide at putte lidt tyl og små bånd ind under kuglerne, så de kan falde smukt ned langs stagerne, men det kan man selvfølgelig undvære, hvis man vil have et mere stramt udtryk.

Det eneste vi derudover tilføjede, var en overdådigt udsmykket kage – og 340 små, hjemmelavede dessert-hapsere efter brasiliansk tradition. Det var dét – færdigt fest-og-fotobord!

Måske vil du også læse...

4 Comments

  1. Tina says:

    Tillykke med dagens og sikke et fantastisk smukt kagebord med alle de små fine kager 🙂

    1. Tak! De er virkelig imponerende, de små brasilianske desserter – og så smager de himmelsk. Jeg tror måske jeg kom til at spise omkring 50 af dem… Min svigerdatter har lovet at lære mig hvordan man laver dem, og så deler jeg selvfølgelig opskriften herinde!

  2. Wow, så imponerende og delikat dekket kakebord, og jeg er sikker på at alt smakte fantastisk godt. Er det noe jeg elsker så er det kaker og godsaker stappet fullt med sukker og fristelser.

    1. Det smagte helt vidunderligt! Brasilianere kan altså noget med kager

Comments are closed.