Mrs. Slow

mrs. slow

Mød Mrs. Slow; det yndigste væsen der nogensinde er faldet af mine strikkepinde!

Er hun ikke bare bedårende i sit enkle naive udtryk? Den perfekte gave til børnebørnene – og en genial barselsgave! Hun kan nemlig nørkles sammen ret hurtigt, og af de rester, man nu engang har liggende i gemmerne.

Jeg har valgt at strikke hende i mine alpaka-rester (jeg har så mange rester, at jeg har sorteret dem efter garntype, tykkelse og farve, så jeg nemmere kan danne mig et overblik). Det herlige ved Mrs. Slow er, at man bruger så uendeligt lidt af hver farve, så man faktisk kan finde anvendelse for selv de bittesmå dunter, som ligger alle vegne – i hvert fald i mit krea-rum – og samler støv, fordi de bare er alt for fine at smide ud. Jeg er specielt næn om mine håndfarvede garner, og kan slet ikke udholde tanken om at smide selv den mindste stump bort – men det behøver jeg jo heller ikke nu, hvor de kan finde værdig anvendelse i min kommende Slow-familie.

mrs. slow

Her ligger hun i al sin ynde, klar til at blive stoppet fuld af liv. Jeg vejede hende, og fandt ud af, at jeg havde brugt sølle 41 gram garn!

En ting jeg er særligt vild med i dette design (der er mange, men én af dem…) er at hun er helt flad. Det gør hende ekstra nuttet, og betyder også at hun er den perfekte sovekammerat.

Opskriften er fantastisk godt udarbejdet, idet Mrs. Slow er fuldkommen monteringsfri!! Tag det fra én som har nørklet en del amigurumi – lige så morsomt det er at hækle de små dele, lige så træls er det, når man sidder med møgogtyve små lapper, som skal blive til en stork (den stork var virkelig et kærlighedsarbejde, men ikke ét jeg har planer om nogensinde at gentage!).

Mrs. Slow er virkelig nem at have med at gøre. Man holdes omhyggeligt i hånden under hele arbejdet, og bliver præsenteret for et hav af muligheder undervejs, så man kan lave hende på lige præcis den måde, man synes hun er allerbedst. Der er et væld af forslag: Man kan strikke små flæser hist og pist, lave striber og bruge farver i flæng, og man bestemmer selv om hun skal have ét øje på hver side af hovedet, eller om de begge skal sidde på samme side for et lidt mere spøjst udtryk. Der gives også anvisninger til både åbne og lukkede øjne, og eftersom begge dele er så yndigt, er jeg nødt til at strikke nogle flere. Mange flere, tænker jeg – for mine rester yngler, og nu har jeg fundet et sted at gøre af dem.

Jeg har fundet hende hos Creajunkie, og hvis I endnu ikke har været inde og tjekke hendes magiske univers med hele Slow-familien, har I en dejlig drømmestund for jer 😉

mrs. slow

Måske vil du også læse...

6 Comments

 1. Fru Moll says:

  Hun er ret cute, som mit barnebarn, Ida, på 5 år ville sige!

  1. Præcis! Femårige har god forstand

 2. Henriette Mez says:

  Har du prøvet at strikke Karel Kanin, som var i Maries Ideer for nogle år siden? Den er også monteringsfri, kan strikkes i forskellige størrelser, alt efter hvilket garn man bruger.

  1. Nej, den kender jeg ikke. Måske man kan finde den på Ravelry? Monteringsfri er et hit!

 3. Tina says:

  Hun er så fin, hvad fylder du hende med?

  1. Pudefyld – eller, i en snæver vending, ituklippede engangsvaskeklude

Comments are closed.