DIY gulvtæppe til haven

Jeg har før skrevet om min haves vægge, som inddeler min lidt kedelige, langstrakte have i flere små haverum. Mindst ligeså vigtigt som havens vægge er imidlertid havens gulv. Jeg er ikke fan af græsplæne, og ikke desto mindre har jeg ret meget af den – men jeg elsker at supplere græsset med forskellige andre slags belægning.

gårdspladsen har jeg brosten, blandet med de originale, gamle pigsten; på den store terrasse er der trægulv, og bag i haven har jeg bittesmå brostensterrasser. Alt sammen vældig fint, men bare ikke helt nok til at skabe rigtig hyggestemning i de mindste kroge. Derfor har jeg lavet et gulvtæppe til haven. Bare et lille et, som egentlig ikke rigtig har nogen funktion, udover at være hyggeligt. Jeg har lavet det som et gammeldags kludetæppe, men i plastik i stedet for stof, så det kan tåle at ligge ude hele sommeren.

Tæppet er lynhurtigt lavet, og materialerne kan de fleste nok finde i skabe og skuffer. Du skal bruge noget plastik – jeg brugte fem sorte sække, men du kan bruge al slags plastik: afdækning, gamle plastikposer eller hvad du nu har. Derudover skal du bare bruge en saks, lidt tape og noget kraftigt garn.

Klip strimler af plastik, i den længde du ønsker det færdige tæppe, og saml strimlerne i bundter af 7-10 stykker.

Sæt hvert bundt fast med et stykke tape, og sno derefter hver enkelt bundt et par gange om sig selv, så du kan skelne bundterne fra hinanden når du skal til at væve. Fastgør enderne med tape, så hele tæppet ligger fast.

Nu begynder du så at væve. Væv de to første rækker, og bind så en knude for at hæfte ende. Fortsæt med at væve, så langt du synes dit tæppe skal være. Pas på at du ikke kommer til at stramme garnet. Vi vil jo nødig kvæle barnet – eller trække tæppet (alt for) skævt.

Når tæppet er langt nok, hæfter du ende, og fæstner derefter vævegarnet med et par strategisk placerede knuder. Du kan ikke regne med, at vævningen holder sig selv, som den ville gøre på et knudetæppe, fordi plastikken er glat. Slut af med at klippe frynserne i enderne til, og dit tæppe er færdigt!

Det er ikke super solidt, men det er hyggeligt, og det tåler vand – En God Ting, når det skal ligge ude i den danske sommer.

 

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...