Charlies hundekurv

Fili har adskillige hundekurve. Mest til pynt, for hun bor i sofaer, senge, kurve med tæpper og hvor hun ellers finder det hyggeligt at hvile sin mødige krop. Og det er helt fint med mig, for så er det jo også nemmere at nå hende, når man lige trænger til at nusse et blødt hundeøre. Men  – for selvfølgelig er der et men – så umanerligt lækker jeg ellers finder lånehunden Charlie, så er han altså knap så velkommen i puderne. Han fælder nemlig, og er dertil imponerende god til at blive beskidt. Gadehunden er knap så godt begravet i hans tilfælde, og det er ikke nogen udelt fornøjelse at have ham i møblerne… Sagen er jo bare den, at han stadig skal ligge godt, og han stadig skal være i nærheden (flere hunde er lig med flere bløde ører), så noget måtte gøres. Derhjemme har han en fin pude, beklædt med bløde skind, lige ved siden af min plads i sofaen, men hernede var der en beklagelig mangel på Charlie-møbler. Derfor har jeg lavet en hæklet hundekurv til ham, som jeg har foret med de skind, han holder så meget af, og placeret strategisk tæt ved mine hænder.

Kurven er virkelig nem at lave – jeg fiksede den på en enkelt, træt aften foran TV’et, og Charlie er yderst veltilpas i den. Når ellers han kan have den i fred, for Fili har kastet sin kærlighed på den, og det er hende der bestemmer….

Opskrift på hæklet hundekurv

Charlies kurv er hæklet i tekstilgarn (det der båndgarn, man kan købe i sycentre, supermarkeder osv), på hæklenål nr. 9. Jeg købte 4 ruller garn til den, men har en del til rest (elsker restegarn – det taler til min fantasi), så jeg tænker man formentlig kan nøjes med 3 ruller, hvis man laver den ensfarvet.

Start med bunden – den har jeg hæklet i lysegråt garn. Lav en kæde af 25 luftmasker, vend med 3 m, og fortsæt i stangmasker. Lav ialt 19 rækker, og begynd derefter på siderne i mørkegråt garn.

For at lave siderne, skal du egentlig bare hækle rundt om bundens kanter. Saml 32 masker op langs den ene langside, lav så 25 masker i din allerførste luftmaskekæde, saml yderligere 32 masker op langs den anden langside, og fortsæt så henover de 25 masker i den sidste række af bunden. Du har nu 114 masker, som du hækler rundt med, stadig i stangmasker. Lav ialt 8 rækker. På både række 3 og række 5 tager du en maske ind i hvert af de fire hjørner, så du har 106 masker tilbage. De sidste 3 rækker har jeg hæklet i det lysegrå garn jeg også brugte til bunden.

Hæft alle ender, buk siderne om foroven, og din hundekurv er færdig. Hvis du ikke har hund, kan du formentlig godt finde anvendelse for den andetsteds – til strikketøj, tæpper, håndklæder eller lignende. Tror faktisk jeg vil lave en til de tæpper, jeg altid har liggende rundt omkring. Eller måske jeg bare skulle lave en mere til hundene, for Fili er faktisk ret glad for den… Så kunne jeg måske også få sneget mig til at tage et billede af Charlie i den, selvom han er knap så samarbejdsvillig som min sædvanlige model.

Måske vil du også læse...

4 Comments

  1. Rita says:

    Ahmen hvor er den bare skøn 🙂

    1. Tusidn tak!!! Det synes hundene heldigvis også 🙂

  2. Bethina says:

    Hvor er den lækker . Kan du evt huske målene på den ?

    1. Det kan jeg faktisk ikke – jeg tror bare jeg hæklede derudaf, indtil det så fornuftigt ud

Comments are closed.