Gråt hår i solen

Som trofaste læsere allerede ved, har jeg tilbagelagt en lang og brydsom rejse mod det naturlige, grå hår. Jeg har lært en masse undervejs, og flittigt delt ud af mine erfaringer – både de gode, og dem der var noget andet end gode…

I kan se hele overgangen opsummeret her: Gråt hår på den (næsten) nemme måde

Jeg er stadig vældig godt fornøjet med mit grå garn, selvom jeg må erkende, at det kræver en del ekstra pleje. For eksempel har jeg, som en charmerende ekstragevinst, opdaget, at gråt hår faktisk er en smule sart i solen. Den gør i hvert fald det yderste af mine lokker en kende messingfarvede, og det gider jeg ikke.

Heldigvis er der masser af hjælp at hente, i form af gode hårprodukter og gode vaner. Overordnet set handler det om at passe godt på håret, og dertil bruge særlige produkter, som er tilpasset sommer og sol – meget mere om det nedenfor!

gråt hår

Sachajuans produkter er modtaget i gave til test, og indlægget skal defor markeres som reklame

Solpleje til håret

Vi har efterhånden alle sammen lært, at huden skal beskyttes i solen. Masser af UV-filter, både i ansigtet og på kroppen, er en selvfølge – men hvad med håret? Indrømmet, konsekvenserne ved at forsømme håret er langtfra så barske som med huden, men omvendt: hvorfor tilbringe sensommeren med en uklædelig høstak øverst, når nu det er så nemt at undgå?

Jeg er som regel rimeligt god til at huske en hat, når solen brager ned. Kodeordene her er som regelrimeligt og brager nedSom regel er ikke konsekvent nok; rimeligt er ikke godt nok, og selv når solen ikke brager ned, er der masser af nedbrydende UV-stråling.

Derfor bruger jeg både solcreme og after-sun i håret, som en del af min almindelige sommerrutine. Sachajuans Hair in the Sun er en plejende stylingcreme til håret, som indeholder en UV-beskyttelse, der er stærk nok til at kunne klare en tur i bølgerne. Den giver et let hold, som klæder mine feriekrøller ret godt, og ikke gør håret hverken tungt eller klistret. Om aftenen, når solen går ned, og jeg (nogen gange) skifter ud af badedragten, bruger jeg Sachajuans Hair after the Sun. Jeg bruger kun en lillebitte smule, som jeg fordeler i længderne og bagefter forsigtigt kører hen over det øverste, mest udsatte, lag hår. Den kan også bruges som en almindelig conditioner, og skylles ud.

Begge produkter bygger på Sachajuans Ocean Silk Technology, som består i et unikt udtræk af proteiner og mineraler fra alger. Teknologien har dobbelt sigte: dele af kombinationen arbejder udenpå håret, for at gøre det blødt og blankt, mens andre dele trænger ned i hårstrået og styrker det indefra.

 

Ekstra pleje af håret indefra

Der er en håndfuld gode kosttilskud, som rent faktisk gør en kæmpe forskel for hårets kvalitet. Gråt (ufarvet) hår er, uanset hvordan man end vender og drejer det, halvgammelt hår, og det har godt af lidt ekstra næring. Vitaminerne A, B, C og E, samt jern, zink, kobber, magnesium, selenium, biotin og omega-3 er alle vigtige ingredienser på vejen mod et smukt hår, uanset hårfarve.

Spis fornuftigt; det klæder hele kroppen, og sindet med. Og husk at stress ofte påvirker hårkvaliteten, så ned i gear.

 

Ekstra pleje af håret udefra, og brug af farvekorrektion

Her kommer vi ikke udenom en god kvalitetsshampo og -balsam. Jeg er blevet virkelig glad for Sachajuans lækre produkter, og deres Silver Shampoo er ingen undtagelse. Der er en grund til, at shampooen blev kåret Bedst i Test! Den giver rigeligt med farve, uden at håret bliver blåt – og så er det en shampoo, der fint lever op til Sachajuans øvrige høje standard. Igen gør deres Ocean Silk teknologi håret blødt, blankt og spændstigt, og beskytter mod spaltede spidser. Overraskende nok elsker mit hår shampooen, til trods for indholdet af sulfater – og sådan kan man blive ved med at lære noget nyt…

Jeg bruger også Sachajuans Silver Conditioner, dels for at tilføre lidt ekstra pleje og beskyttelse, dels for at læsse yderligere på af de farvekorrigerende pigmenter. Silver-serien er et glimrende makkerpar, som nok skal bringe mine sarte, grå strå frelst gennem sommeren! I øvrigt indeholder begge produkter UV-beskyttelse, så farven holdes klar og smuk. Også selvom man nogen gange smider hatten.

Alle Sachajuans produkter kan købes i bl.a. Matas, Magasin og på Boozt.com

 

Gode hårvaner

Hyppige hårvaske har aldrig været en favorit ovenpå mit hoved. 1-2 gange om ugen er alt rigeligt, og i mellemtiden bruger jeg min elskede Mason Pearson naturhårbørste (som er rigtig god til at fordele hovedbundens naturlige olier ud i hårstråene), og frisker op med Sachajuans geniale Dry Shampoo Mousse.

En gang om ugen fedter jeg hår og hovedbund grundigt ind i enten kokos- eller ricinolie, og lader det virke nogle timer (gerne natten over), inden jeg vasker håret som normalt. Det er også de olier jeg bruger – i bittesmå mængder – hvis jeg lige synes, spidserne trænger til at blive samlet.

Med til gode hårvaner hører også minimal brug af varme til styling. Vær forsigtig med føntørrer, krøllejern, fladjern mm. Det er meget bedre at få en god klipning, som understøtter dit naturlige hårs bedste kvaliteter, så du kan arbejde med håret, i stedet for imod det.

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Mette S says:

    Det store spørgsmål fra et andet krøllehoved er så, om produkterne indeholder silicone?? ☺️

    1. Det gør de – men utroligt nok generer de slet ikke mit hår, som ellers plejer at blive et brus af glasuld, hvis jeg bruger silikone holdige produkter!

Comments are closed.