Ny Hønsestrik

håndfarvet garn

Efter jeg viste et billede af min nye Hønsestrik på Instagram, har jeg fået så mange søde henvendelser om garnet, at jeg tænkte, jeg lige ville dele det her.

Jeg har strikket efter den oprindelige opskrift, men en halv størrelse mindre end jeg ellers ville have valgt – og så har jeg lavet den ret kort. Knap 50 cm, faktisk, og det passer perfekt med, at den sidder til i taljen uden at glide op. Det var en stor hjælp at den strikkes oppefra og ned, så jeg kunne prøve den undervejs, for ellers er det ikke helt nemt at vurdere præcis hvor kort, er perfekt kort!

Den “halve størrelse” lavede jeg bare ved at undlade de sidste to udtagninger på bærestykket, så jeg havde lidt færre masker til kroppen – man kunne formentlig også have gjort det ved at gå en pindestørrelser ned, men jeg gad ikke lave en strikkeprøve 😉

håndfarvet garn

Drømmen var en få en sommeragtig sag, som stadig var hyggelig og lun, både i farver, udtryk og materiale. Det er jo ikke alle dage, som er lige varme henover en sommer… Derfor har jeg strikket den i Drops Baby Merino og mit eget håndfarvede garn på baserne Solstrejf og Dug.

Jeg brugte 3 nøgler sort Baby Merino som bundfarven, 1 nøgle oliven Baby Merino, 50 gr. Én Fjer på Dug (fordi det var det, jeg havde – jeg kunne ligeså godt have brugt Baby Merino i pudder-farven), og hele 150 gr Guldlok på Solstrejf til kontrastfarverne. Grunden til at jeg brugte så meget Guldlok var, at jeg forelskede mig så hedt i farven undervejs, at jeg slet ikke kunne lade være med at tilføje små lus på kroppen, og også bruge den til alle ribkanterne – og så går der altså noget til…

håndfarvet garn

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. pia dahl says:

    jeg har forgæves forsøgt i 2dage at få den skønne opskrift en fjer med hønsestrik den er så skøn den må jeg strikke ,men kan ikke få opskriften ,kan du hjælpe mig ?? vh pia dahl.

    1. Hej Pia, du skal bare følge linket i indlægget, så kommer du til opskriften! Ellers kan du søge Hønsestrik på bloggen, så kommer den frem. Hvor har du ledt?

Comments are closed.