Langsom Lørdag – at nyde vinteren, del I

Jeg har jo sat mig for, at jeg vil lære at nyde vinteren. Også den del som ikke er julerelateret. Det er ikke nødvendigvis nogen lille opgave, jeg har givet mig selv, men jeg tror på, at det er umagen værd. Vinteren er her jo under alle omstændigheder, uanset hvad jeg synes om det, så hvorfor ikke lære at elske den? Det er jo temmelig skørt at gå og ønske sådan omtrent en fjerdel af livet hen hvor peberet gror…

Derfor har jeg besluttet at gøre denne vinter til en mental spa-tid. Jeg har valgt at jeg vil svælge i afslapning, skønhed og nydelse. Jeg vil omgive mig med alt det jeg holder af, jeg vil nyde at det er koldt nok til at jeg kan klæde mig lag-på-lag, og at mit hår ikke kruser i fugtig varme. Jeg vil forsøge at holde mig nogenlunde sund, også selvom det faktisk er nemmere at være sund om sommeren. Vinteren synes at kalde på varme, bløde kulhydrater, men i år vil jeg, i hvert fald i et vist omfang, forsøge at modstå dens sirenesang. Selvfølgelig skal der være plads til en fastelavnsbolle og den slags – nydelse var jo et ordene, jeg brugte.

En af de ting, der virkelig betyder meget for mig, er at mit hjem er rart at være i. Og her er vinteren faktisk En God Ting, for selvom mit hjem er skønt om sommeren, når vi lever med alle døre på vid gab og hyldene dufter i stuen ind, så er der jo noget helt særligt ved de lange aftners hyggelige, bløde lys.

I denne uge har jeg fokuseret på oprydning og rengøring, så nu er jeg nået til den hyggelige del af øvelsen: At gøre hjemmet vinterklar. At lægge bløde tæpper og store puder i sofaen, placere stearinlys og bøger på alle vandrette flader, og sørge for at der er masser af indbydende små hyggekroge – jo jo, redebyggeriets kunst kommer virkelig til sin ret om vinteren!

nyde vinteren

Hvis der er noget, der er meget bedre end at synke ned i en god lænestol med et lunt tæppe om benene, en hund på skødet og en god bog i hænderne, så kan jeg ikke lige komme i tanke om det nu. Sådan en gylden stund er præmien for at have kæmpet sig gennem en strid vind, som skånselsløst pisker regnen ind i ansigtet på én – og præmier skal nydes og værdsættes.

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Anne says:

    Jeg har også lært det med tiden – som ung hadede jeg vinter af et rent hjerte, nu elsker jeg den helt vildt. Vigtige ingredienser i den proces var faktisk meget varme (sådan rigtig varme!) støvler, vanter, kæmpe lækkert halstørklæde og lækker hue 🙂

    1. Åh ja, det giver mening! Ikke at fryse er en vigtig del af at elske vinteren. God pointe – tak!

Comments are closed.