Pelspuden – strikket pude med skindkvaster

Noget af det jeg holder allermest af at nørkle frem, er puder. Store, bløde, skønne puder, som man kan lade sig synke ned i. De må gerne være så store og så mange, at man nærmest forsvinder i et bjerg af dun – så kan man ligge dér og gemme sig for verden. Jeg så på et tidspunkt en strikket pude med skindkvaster, som jeg blev helt vild med. Desværre var den temmelig dyr, og dertil en kende upraktisk, idet den ikke kunne vaskes.

Derfor dykkede jeg endnu engang ned i kurven med restegarn, hvor jeg fandt hele 6 nøgler (300 gr) fint, gråt Baby Merino, som formentlig er blevet indkøbt til et eller andet genialt projekt, der siden er gået i glemmebogen. De er nu genopstået som den skønneste pude, og det tror jeg, de er ganske godt tilfredse med 😉

Jeg brugte en gammel hovedpude for at få en god størrelse og det lidt slaskede look, jeg ønskede mig. Den var 60 x 50 cm, men hvis du har lyst til at bruge en pude i andre mål, er det ret nemt at tilpasse opskriften.

Strikket pude med skindkvaster

Opskrift på strikket pude med skindkvaster

Størrelse 60 x 50 cm

Strikkefasthed 24 m på 10 cm med p. 3,5 i dobbelt perlestrik

Garnforbrug:
300 gr. Baby Merino

Slå 288 m op på p. 3,5, og strik 50 cm dobbelt perlestrik:

  1. p: * 1 r, 1 vr * gentag fra * til * p ud.
  2. p: ret over ret, vrang over vrang
  3. p: *1 vr, 1 r* gentag fra * til * p ud (altså vr over r, r over vr)
  4. p: ret over ret, vrang over vrang

Luk alle masker af. Du har nu et stort rør, som du syr sammen i den ene ende. I den anden ende monteres en lynlås, som er stor nok til, at din pude kan tages ud.

Lav nu skindkvasterne.

Strikket pude med skindkvaster

Jeg har klippet fire tynde strimler af hundens lammeskind (ok, tarveligt – men hun opdagede det altså slet ikke!), og hæklet snore af samme garn som puden er lavet af. Ca. 50 lm giver en god længde på snoren.

Bind den hæklede snor om midten af pelsstrimlen.

Buk derefter pelsstrimlen på midten, og lim den sammen.

De færdige kvaster bindes fast fra vrangsiden i alle fire hjørner. Sørg for at binde en knude, som du kan få op igen, når kvasterne skal afmonteres før puden vaskes – og husk at den kun tåler forsigtig håndvask. Vældigt meget bedre end at skulle sende den til rens, dog!

Strikket pude med skindkvaster

Jeg er vild med min hyggelige nye pude – og den klæder heldigvis min højtelskede boblepude, og alle de andre puder, min sofa flyder med!

Måske vil du også læse...