Langsom Lørdag – Oktobers langsomme liste

Efteråret er i dén grad kommet, og hvor er det dog bare rart. Jeg bryder mig vældig godt om efterår (har vist været lidt inde på det før…), med mættede farver, glødende solnedgange, bidende kold vind i kinderne og duften af kulde i morgenluften. Efterår er lig med langsom nydelse i en langsom hverdag – og dem er der jo heldigvis mange af i efteråret, hverdagene. Min oktober skal gå helt langsomt. Jeg skal nå at dvæle ved hvert eneste øjeblik, og tage det hele til mig. Så i oktober vil jeg blandt andet nyde at

– Lytte en masse lydbøger, gerne mens jeg går nogen gode blæsevejrsture. Har netop lyttet til Italiensvej af Anna Grue, og nydt hver sekund. Bogen er chick-lit af den hyggelige slags, og den bliver oplæst af Githa Lehrmann, hvis stemme matcher det smukke, finurligt gammeldags sprog perfekt. En helhjertet anbefaling herfra, hvis man ellers bryder sig om nem, rørende og medrivende underholdning. Jeg har fået lov at lytte med på Saxo Premium et helt år, så nu ligger Guds bedste børn af Morten Pape ligger klar og frister.

– Fejre en håndfuld skønne mærkedage – fødselsdage, babyfest, og vores 30 års bryllupsdag. For det er da i sandhed noget: 30 år med kærlighed og vielsesring.

oktober

– Bage en masse brød. Fordi efterår, glødende løv, ild i brændeovnen og chunky strik rimer på hjemmebagt brød.

– Rejse tilbage til Rom. Forhåbentlig. For Rom kan man aldrig få for meget af.

– Rejse til Mallorca. Har ikke været der i virkelig, virkelig lang tid, og savner den skønne ø. Skal fejre Frk. T’s fødselsdag dernede, så det bliver mægtig fint.

oktober

– Spille nogen gode brætspil. Eller måske i virkeligheden snarere lægge et mega-gigantisk puslespil? Hm, svært at vælge…

– Rydde op og rydde ud i garderoben, og finde et smukt tøjstativ, som passer ind under de skrå vægge i vores lille hjem.

– Huske at holde efterår med glødende løv, ild i brændeovnen og chunky strik. Hver eneste dag.

Åh ja, og så skal jeg først og sidst tage mig virkelig god tid til det hele! For oktober er alt for skøn til, at man må jage sig igennem den.

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Sikke en skøn liste! Især er jeg vild med konceptet “at dvæle”, noget jeg helt sikkert vil lade mig inspirere af. (I parentes bemærket og skrevet med småt: Ikke min stærke side), men jeg vil SÅ gerne være god til det 🙂

    1. Jeg håber du får held til at dvæle, for det er nok de ting, der kan skabe allermest lykke!

Comments are closed.