Bombelini – strikket sjal med pom-pom’er

Her forleden havde jeg sådan lyst til et strikket sjal – et stort, varmt et, man rigtig kan putte sig i. Jeg havde også lidt garn til overs fra min sweater i silke og alpacca, og så havde jeg vældig meget lyst til at lave noget med pom-pom’er efter at have lavet mine fine påskekyllinger. Og det kom der så det her ud af…

Et dejligt stort putte-sjal,lige til at krybe ind i, når man kravler op i sofaen med bog, hundeøre og en kop dampende te. Nu også rigtig fint på en travetur langs Luganosøen, hvis man for eksempel lige har været forbi forsikringsselskabet, og slet ikke kan stå for det fine solskin. Jeg har døbt det Bombelini, efter mine yndlingskager (eller rettere én af mine yndlingskager. Jeg har mange, men de små lækre bombelini er slet ikke til at stå for, og pom-pom’erne runde facon minder mig om dem.

Vi nyder virkelig at være hernede i vores lille stenhus. Højt oppe i bjergene, hvor luften er klar og himlen er blå, og hvor vejret kan finde ud af at være noget ordentligt vejr. Når det regner, så regner det – og så regner det færdigt, så solen kan komme frem. Og det er den rigtig meget – altså fremme. De fleste dage kan man godt tage sin tekop med ud i haven, hvor der heldigvis er mange gode solkroge, perfekt til nydningen. Det er slet ikke ringe!

strikket sjal

Opskrift på strikket sjal med pom-pom’er

Sjalet er strikket i Brushed Alpaca Silk. Jeg har brugt 6 nøgler, og strikket det på en lang rundpind nr. 5.

Slå 8 masker op, og strik frem og tilbage.

 1. pind og alle ulige pinde: Strik 5 masker perlestrik *, og derefter vrang pinden ud
 2. pind og alle lige pinde: Tag 1 maske ud, strik ret indtil der er 5 masker tilbage, strik de sidste 5 i perlestrik.

Sådan fortsættes til arbejdet målet ca. 115 cm, hvorefter du strikker videre som flg:

 1. pind og alle ulige pinde: Strik 5 masker perlestrik, og derefter vrang pinden ud.
 2. pind og alle lige pinde: Tag 1 maske ind, strik ret indtil der er 5 masker tilbage, strik de sidste 5 i perlestrik.

Når der er 8 masker tilbage på pinden lukker du løst af, og hæfter alle ender. Nu er sjalet i princippet færdigt, men jeg har altså valgt at pynte mit med pom-pom’er. Jeg lavede pom-pom’er af resten af garnet, efter anvisningerne til min påskekylling – og så lavede jeg lige et par stykker i en anden farve, bare fordi.

Måske vil du også læse...

4 Comments

 1. lene werther says:

  Hej Pia

  Super fedt sjal 🙂
  det vil jeg straks gå igang med… hvilken teknik bruger du til at tage en maske ud ?
  kh. Lene

  1. Det er jeg da glad for at høre! Når jeg skal tage ud i starten af en pind, plejer jeg bare at strikke en maske i lænken under den første maske (altså faktisk i sidste maske på foregående pind), og derefter strikke den første maske almindeligt. Du kan også vælge at strikke to gange ned i første maske; først almindeligt, og derefter en drejet ret.

 2. Ane says:

  Hej Pia
  Jeg skal til at strikke dit fine sjal, men er i tvivl…. strikker du med enkelt tråd eller dobbelt?
  Kh Ane

  1. Jeg strikker med enkelttråd. God fornøjelse!

Comments are closed.