Hyggelige november

November er nok den af årets måneder, der kalder allermest på hygge. Alt er mørkt og koldt, man nærmest drives indendørs, og julen venter lige om hjørnet; lutter gode ting i én pakke. Jeg elsker at tænde stearinlys, men det kan hele måneden jo ikke gå med – så her er mine bud på de bedste novemberting at gøre.

fastelavnsboller1

Bag en kage
Kage er jo altid godt. Enhver undskyldning for kage bør gribes med kyshånd. Jeg synes i virkeligheden ikke det er fair at udvælge favoritter blandt lutter perfekte sager, men under pres vil jeg nok sige at mine yndlingskager lige nu er kanelkagen jeg bagte til Valentins Dag, og min barndoms skønne nøddemazarin.

Forsvind ind i en bog
Det er vist ikke nogen hemmelighed at jeg er en læsehest (med æselører). Jeg læser meget bredt, og kan nyde nærmest hvad som helst. Elsker en stille eftermiddag på biblioteket, hvor jeg kan snuse rundt mellem bøger, jeg aldrig selv ville finde på at købe, og på den måde samle nye oplevelser. På det sidste er jeg også blevet fan af Mofibo, som holder mig ualmindeligt godt underholdt.

img_7974

Sæt en hel (eller en halv) dag af til en lang travetur
Der er ikke noget der er så slemt, at det ikke kan klares (eller i hvert fald blive markant bedre) på en travetur. Tankerne falder på plads, og når de er dér, kan de falde til ro. Har man en vandremakker, kan man sætte hele verdenssituationen på plads, sådan som den vitterlig burde være. Og så er der ingen træthed så god som den man vinder i den friske luft!

Frem med strikkepindene
Hjemmestrik er altid hyggeligt, jo. Både i processen og når arbejdet er færdigt, og stolt kan promeneres. Hvad med en fnug let mohairsweater med hulmønster, eller en klassisk islandsk sweater med et twist? Og hvis det er en kende for stort at binde an med, kan man jo altid strikke skønne klude, eller gribe hæklenålen og lave lapper til et oldemorstæppe.

0-3

Tag på udflugt i blog-land
Jeg er ikke meget af en internet-surfer, men en god rundtur i blog-land er altid et hit. Nogle af mine yndlingsblogs er Voksenlivsstil, Årgang 73 (og Malins nye blog, Simplicity & Savings), Copenhagen Wilderness, Dalsgård i Skivholme, Mit Landliv og et par stykker fra det store udland: Man Repeller (bare navnet…), Garance Dore og Camille Over the Rainbow

Gør haven vinterklar
Måske ikke det sjoveste, men jo faktisk ret rart når man er i gang – og herligt at kunne nyde resultatet. Den sidste græsslåning, rive blade sammen, og lige pudse det hele lidt af – og så kan man jo meget passende afslutte med et stort havebål, med snobrød og det hele.

jul-paa-mors-maade2

Lav din helt egen julebog
Jeg er glad for julen, og samtidig måske lidt detaljeorienteret. Okay, jeg er en jule-fascist. Det skal være på Min Måde, ellers er det helt galt. Min Måde har jeg så samlet i en bugnende julebog, hvor jeg har klippet, klistret, skrevet og pyntet – og her kan jeg finde alt hvad der skal til, for at det kan blive jul. Og hvis ikke det hele er på plads, bliver julemanden sur, og det er der ingen der ønsker.

Det er faktisk rigtig hyggeligt at sidde og nørkle med. Udvælge de bedste julebilleder, samle opskrifter og skrive alle de små historier, som tilsammen udgør Den Perfekte Jul.

 

Hvad hygger I med i årets mørkeste  måneder? Ville elske at få nye ideer!

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Sikke et hyggeligt indlæg – hvis jeg havde læst det i juli måned, havde jeg helt sikkert glædet mig til efteråret Hvor lyder det hyggeligt med den julebog, er det ikke én du vil dele med os? Jeg forestiller mig det er lidt som scrapbooking? Det kunne virkelig også være en fin gave at give videre til børnene da julen er en af de højtider, man oftest vil have på samme måde, som man husker den fra barndommen. Og tak for links – dejligt at du stadig følger med Selv har jeg aldeles for lidt tid til at både skrive og læse lige for tiden… Savner det – savner jer. Knus

    1. Pia says:

      Hvor er jeg glad for at høre fra dig – og selvfølgelig følger jeg stadig med hos dig 🙂
      Julebogen fik sit eget indlæg sidste år: https://fiftyfabulous.dk/jul-paa-mors-maade/ Det er knap så tjekket som scrapbooking. Mere sådan en slags puslespilsjul, lavet efter princippet om de forhåndenværende søm – men jeg elsker den, og bruger den utroligt meget. En eller anden dag vil jeg tage mig sammen til at lave en pæn, opdateret udgave af den, som drengene kan få. Foreløbig må de pænt komme og låne, hvis de står og mangler et julehjørne!

Comments are closed.