Slået tilbage til start – gråt hår, del 2.0

…eller: Hvor Galt Det Kan Gå. Og ja, jeg ved godt, at i det kosmiske perspektiv er det der med hårfarver (forholdsvis) ubetydeligt. Det kosmiske perspektiv kan bare nogen gange godt være svært at få øje på. Jeg har jo tilbragt de sidste 11 måneder med temmelig mange dårlige hårdage, fordi jeg ville prøve at gro naturligt gråt hår ud. For nylig knækkede jeg så endelig nødden – Californication med Olaplex viste sig at være Løsningen (med stort L, for det var i sandhed en åbenbaring).

naturligt gråt hår

Men – for selvfølgelig er der et men, det er der jo nærmest altid – nu er jeg slået helt tilbage til start.

Jeg havde glædet mig til at komme til frisøren her i Rio. Planen var, at jeg skulle have taget et par centimeter mere af længden, og så ville jeg faktisk stort set være af med al gammel farve. Silver-Fox på banen!! Jeg bestilte en kurbehandling sammen med klipningen; en kur jeg har fået før hernede, som plejer håret, samtidig med at den trækker gule toner ud, så jeg satte mig tillidsfuldt i stolen.

Og det skulle jeg så bare ikke have gjort.

Gunk blev smurt i mit hår. Gunk, som jeg troede var min velkendte kur. Jeg sad og hyggede mig i en halv times tid (læste Patti Smith’s Just Kids på telefonen, og hold nu lige op, hvor den er fin!!), hvorefter jeg blev fragtet til vasken. Glad og fro fulgte jeg med tilbage til stolen foran spejlet, og først da opdagede jeg hvad der var sket.

Jeg havde simpelthen fået rødbrunt hår med et fint gyldent skær. Vældig langt fra naturligt gråt hår, men i virkeligheden ganske tæt på det jeg havde (og fravalgte!)  tilbage i maj sidste år – bare måske nok lige et par toner varmere og gulere, sådan lidt mere tis-agtigt. Har ingen billeder fra denne del af processen, og for nu at være helt ærlig, så var de blevet slettet for længst, hvis der havde været nogen. Uf, det var slemt.

Min stakkels svigerdatter, der var med som tolk og partner-in-crime, spurgte hvad i alverden der dog var sket – hun havde jo udtrykkeligt bestilt samme behandling som sidst. Svaret var ligeså enkelt, som det er helt grundlæggende forkert: frisøren havde vurderet, at eftersom mit hår var så meget mørkere denne gang (fordi jeg var kommet så meget nærmere resultatet…), ville det være langt bedre at camouflere det kedelig grå med en smuk, varm farve.

naturligt gråt hårMin smukke partner-in-crime, med sit helt fantastiske nye ombre hår.

Han blev venligt, men bestemt, bedt om at starte forfra. Og nu er det så, at jeg er virkelig glad for, at jeg havde taget sundt og velplejet hår med, for nu blev der lagt massevis af lyse striber. Knap to timer senere forlod jeg salonen med en flot klipning (heldigvis!!), og tørt lysegult hår med en varmt rødbrun bund.

Behøver jeg at nævne, at jeg var grædefærdig?

Næste morgen var farven trukket sådan dejligt orangegult op, de stakkels udpinte hårstrå var filtret totalt sammen, og de knækkede af i håndfulde. Gode hårråd havde vist aldrig været dyrere. Men så var det, at jeg kom i tanke om Olaplex. Med Google i hånden fandt jeg frem til den nærmeste Olaplex-salon, bookede en tid, og fik lagt fire nuancer af grå og gråbrun hårgloss over mit mishandlede hø – og se nu bare her:

naturligt gråt hår

Stadig ikke i nærheden af at være ligeså pænt som før frisøren/slagteren havde haft fingrene i det, men godt på vej – og sundt, blødt og glansfuldt. Så når enden er virkelig tæt på god…

Herfra håber jeg at kunne redde det fortsatte forløb med en gang lowligths når det begynder at vokse ud, og masser af Olaplex-behandlinger. Olaplex FTW!!

 

Redigering: Jeg har lavet et indlæg, hvor jeg gennemgår hele min brydsomme rejse mod det grå hår, og deler alle mine erfaringer – gode såvel som smertelige.

Måske vil du også læse...

4 Comments

  1. Wow, sikke en redning – det ser jo super flot og naturligt ud!
    Der er noget med, at man ikke må bruge proteinholdige produkter lige efter en Crystal Gel – ved du det? Så kan man nemlig knække hårene!!! Åh skræk.
    Godt, at det endte så lykkeligt. Og en fin længde til dig!

    1. Ja, Olaplex kan noget! Det med Crystal Gel vidste jeg ikke! – men proteinholdige produkter gør mit garn helt skørt, så det har jeg heldigvis ikke gjort.

  2. For et mareritt å oppdage i frisørstolen og kjenne seg hjelpesløs. Uff a meg. Lykken er at du nå i alle fall fant en vei ut av uføret og ser smashing ut. Lengden er også fin til deg. Altfor mange kvinner klipper håret for kort når de passerer 50, synes jeg. Ha en fin søndag.

    1. Det VAR er mareridt! – og jeg er da stadig ærgerlig over, at jeg nu må starte forfra, men heldigvis endte det med et ok resultat. Dit hår er noget så flot, jeg håber mit bliver sådan en dag!

Comments are closed.