Strikkede babysko og andre adventsgaver

Uh altså, nu er det lige om lidt, at selv den tristeste Grinch må overgive sig til julestemningen. Nu nærmer sig nemlig den første søndag i advent, hvilket også betyder, at adventsgaverne skal være klar!

I år har jeg hængt gaverne på en gammel trappe, som jeg har pyntet med lidt grønt og et par nisser. Noget så hyggeligt at have stående måneden igennem – og en god måde at lokke de små hjem til jul.

strikkede babyskostrikkede babysko

Mit store barnevidunderbarn får en pakkejulekalender, mens mit ufødte barnevidunderbarn må nøjes med adventsgaver. Fuldkommen som hans forældre, hans onkel og tante, farfar, og to oldemødre. Jo jo, jeg sætter stor pris på adventsgaver! I en af hans pakker er der et par skønne, strikkede babysko, som jeg da lige vil dele en opskrift på. Det er en gammel opskrift som jeg i sin tid brugte til mine egne unger. Jeg ved faktisk ikke, hvor den oprindeligt stammer fra, men jeg har efterhånden set den i utallige udgaver, og her er så min.

strikkede babysko

Opskrift på strikkede babysko

Størrelse (3) 6 (12) mdr
Strikkefasthed 20 m på 10 cm i retriller med p 3
Garnforbrug (1) 1 (2) nøgler Drops Lima, farve 0100, natur

 

Slå 21 (24) 27m på pind 3, og strik ret frem og tilbage på pinden. Strik ialt 52 (56) 60 pinde, og luk så de første 10 (11) 11m af.

Derefter strikkes mønster:

 1. p Ret
 2. p Vrang
 3. p Vrang
 4. p Ret
 5. p Ret
 6. p Vrang
 7. p Vrang
 8. p Ret

Gentag disse 8 pinde 8 gange (64 pinde), og luk så alle masker elastisk af.

strikkede babysko

Du har nu et lidt mystisk formet stykke strik, som skal blive til en sko. Fold det som vist, og sy den søm jeg peger på ovenfor.

strikkede babysko

Sy dernæst den søm, jeg udpeger på første billede. Sy derefter de to sømme jeg viser på andet billede – men sy dem med store ri-sting, så tråden bagefter kan trækkes helt fast sammen.

strikkede babysko

Nu er skoen sådan set færdig, men jeg kan godt lide at trække en tynd elastik rundt om anklen – og så selvfølgelig pynte den med en lille gaffel-pompom! Nemt – og noget så sødt.

 

Måske vil du også læse...

2 Comments

 1. For noen søte små babysko. Nå skulle jeg nesten ønske jeg skulle bli mormor igjen.

  Ønsker deg en superfin weekend.

  1. Tak Ingrid Lad os håbe du får chancen igen, og ellers er det jo en god barselsgave! God weekend til dig også.

Comments are closed.