Bloglykke og strikkelykke

Fiftyfabulous har de bedste og sødeste læsere overhovedet. Basta.

I tirsdags delte jeg, sådan lidt tøvende, en skrøbelig drøm, og jeg fik simpelthen så mange søde og opmuntrende ord med på vejen fra jer, at jeg fluks besluttede at gøre drømmen til virkelighed. Nogle af jer skrev kommentarer herinde, andre sendte private beskeder – og alle støttede mig i min drøm, og opfordrede mig til at gå efter den.

Da jeg i sin tid startede bloggen her, havde jeg nok ikke gjort mig de helt store tanker om, hvad det ville betyde. Min bedste Frk. T og jeg havde bare lyst til at skrive en blog for voksne kvinder, fordi vi syntes, at vi manglede sådan én. At det skulle betyde, at jeg pludselig ville blive en del af et virtuelt fællesskab af den smukkeste slags, havde jeg slet ingen forventninger om, og jeg er helt overvældet af taknemmelighed. Tusind tak til hver eneste af jer, som læser med herinde, og som gider være med i mit liv.

Det er virkelig lykke-tider disse dage. Lige nu er jeg nemlig også i gang med den lykkeligste strikkeopgave nogen sinde: et strikket sjal, som mit barnemirakelbarn skal bruge til sin barnedåb! Normalt er jeg ikke helt vild med bundne opgaver, men dels er denne her ikke rigtig bunden (al den stund at ideen var min egen), dels er der tale om en gave til en meget vigtig person.

Som jeg fortalte for nylig skal han jo navngives her i løbet af september. Det bliver en dejlig dag, med en buddhistisk navngivningsceremoni, fulgt af en frokost for hans forældres familie og venner. Hans forældre har ikke lyst til at iføre ham kjole på den store dag, men de tog glade imod min ide om at præsentere ham i et smukt strikket sjal.

strikket sjal til barndåbstrikket sjal til barndåb

Jeg strikker i det lækreste alpaca, som formår at være både fnug-let og have en smuk tyngde på én og samme gang. Selve sjalet får et lille hulmønster, og så bliver det gjort helt særligt af kanterne. En overdådig strikket dobbelt-flæse kommer til at kante herligheden, og netop fordi den er konstrueret så markant, vil den samtidig blive så tilpas tung, at den vil trække sjalet lidt tungt. Forhåbentlig. For det er jo det spændende, når man selv udvikler opskrifter; man ved aldrig helt, hvordan det ender. Det der er genialt på papiret, bliver nogen gange mindre end genialt, når først det er omsat i masker – og så er det godt, at man kan pille op og strikke forfra 🙂

Faktisk har jeg efterhånden fundet ro med hele strikke-pille op-strikke igen processen. Det har taget mig nogle år at lære, men nu har jeg fundet ud af, at selv den mindste, tilsyneladende ubetydelige fejl, vil skære mig i øjnene for evigt og altid – så hvis jeg skal blive glad for det, som jeg trods alt har lagt en del arbejde i, kan jeg ligeså godt sørge for, at det er perfekt fra starten…

Netop på grund af risikoen for omstrik og design-svipsere er jeg startet i god tid, og strikker på livet løs. Og jeg er lykkelig. Jeg drømmer om lille John, om hans store dag, og om livet med ham. Alt imens pindene gløder, og jeg langsomt, men sikkert lægger række til række.

Måske vil du også læse...

7 Comments

 1. Fru Moll says:

  Godmorgen. Det er nogle dejlige indlæg, du skriver!
  Er spændt på, hvilket garn du vil forhandle – lidt lækkert, ikke?
  En rigtig strikker piller op (strikker tilbage) hver dag, og det hører til under kategorien ‘Pyt’, for medmindre man strikker under tidspres, betyder det jo bare, at man får lidt mere ud af sit garn, ikke? Så opdager man en fejl, lav det om!

  1. Tak for de søde ord!
   Jeg prøver at få fingre i noget garn som jeg selv er meget begejstret for, og har gode erfaringer med. Mit ønske er at kunne tilbyde lækre kvalitetsgarner til en rimelig pris – for strikker man meget, kan man hurtigt ruinere sig selv…
   Hvor har du ret mht det med at pille op. Man får jo faktisk bare mere strikketid, og det er altid skønt

 2. Til lykke med beslutningen, Pia! Jeg havde ikke læst dit forrige indlæg, så jeg ser først nu, hvad drømmene går ud på 🙂 Jeg strikker ikke. Som i slet ikke, så jeg bliver ikke kunde i din butik, men jeg synes det lyder som en super idé. Jeg forsøgte mig engang som indehaver af en brugskunstwebshop (det var vist før vi kendte hinanden), og det var forfærdeligt at skulle sende de mange ting der vejede vildt meget og kunne gå i stykker. Garn er perfekt til at sende! Og selv om jeg ikke strikker (eller hækler), kan jeg sagtens forstå fascinationen af garnet. Det er så pænt at kikke på at rart at røre ved 🙂
  Held og lykke med det!

  1. Tak for opmuntringen, Nana!
   Jeg kan godt forestille mig, at brugskunst er besværligt at pakke og sende – der har du ret i, at garn er meget nemmere.
   I øjeblikket er jeg ved at lave en Strikkeskole, så dem som ikke har fundet strikkeglæden (endnu) kan forsøge sig – måske jeg kunne jeg lokke dig med? Det er vidunderligt at sidde med et nørkleri – jeg slapper helt af, og finder en vidunderlig ro i det!

 3. Hvor er det altså en spændende beslutning 😀
  Og sikke en fin tæppestart – alpaca er simpelthen som at røre en babykanin!

 4. Helle says:

  Jeg vil bestemt også glæde mig til at se hvad du finder på at forhandle. Er vild med det du laver og dit garnvalg og har strikket flere af de ting du har vist. Lige nu er jeg igang med den kortærmede bluse med knapper i ryggen 🙂
  Jeg har altid gang i 2-3 strikkeopgaver og nyder roen når pindene knitrer.

  1. Tak for de søde ord, Helle! Jeg håber mine valg vil leve op til forventningerne… jeg vil satse på høj kvalitet, til priser der er til at have med at gøre!

Comments are closed.