Vinterlæsning

vinterlæsning

Vintertid er læsetid. Ja okay, al tid er læsetid… men vinterlæsning er nu noget helt særligt. Vinterlæsning hører nemlig sammen med kolde dage, lune stuer, knitrende brændeild og varm te i store kopper. Jeg har samlet en håndfuld fristelser på min Saxo Premium app – nogen af dem har jeg allerede læst lidt af, andre er valgt ved at bladre lidt rundt i Premium-kataloget og kigge anmeldelser.

Oprindelse, Dan Brown.
Jeg ved godt, at der er vigtigere bøger i verdenslitteraturen end Dan Browns, men nøj hvor jeg elsker dem! De pusler altid min nysgerrighed, og specielt de to to sidste har været tankevækkende. Denne her handler om to af livets store spørgsmål: Hvor kommer vi fra, og hvor skal vi hen?

 

Dage med mildhed, modgang og mirakler, Hella Joof.
Dejlige Hella. Er der mon nogen, som ikke er fan? Denne her er opbygget som en fin lille almanak, med lidt livsvisdom til hver dag. Selvfølgelig ligner mit liv ikke Hellas, men det forhindrer ikke, at jeg kan lære af hende – dagene skal bare lige byttes lidt rundt. Og atterdagene, som jeg har hørt at mange er trætte af, er nogen af mine yndlings. Fordi det ganske enkelt er skønt at blive mindet om, at i morgen er der atter en dag.

Jeg har lyttet den, fordi den kommer med den ekstra bonus at det er Hella selv, der har indtalt den.

 

Kort over Canada, Dorthe Nors.
Dorthe Nors har fået fortjent succes med romanen Spejl, skulder, blink, og jeg ser frem til denne lille novellesamling. Jeg har faktisk ikke læst noveller siden mit danskstudie på KUA i midtfirserne, men disse her virker lovende. Novellens fortættede form kommer virkelig til sin ret her, i disse kringlede og lidt udfordrende små fortællinger om hverdagens skævhed.

 

Kastevind, Alberte Winding.
Alberte Windings sprøde erindringer om en barndom fuld af omskiftelser og svigt – men også med barndommens uskyldige glæder. Meget rørende, i hvert fald den del jeg har læst indtil nu, og jeg glæder mig til at læse videre.

 

Blå, Maja Lunde.
Noget så sjældent som en nutidig, politisk roman. Fik den anbefalet af en veninde, og downloadede den straks – historien om “Kampen om vandet”. Ekstrabonus er, at hvis den begejstrer mig, har jeg stadig Maja Lundes meget omtalte Biernes historie til gode!

 

Bjørnen, Katrine Marie Guldager.
En roman om en vred kvinde, som bliver nødt til at omdanne sin vrede til handlekraft, hvis hun skal overleve. Det lyder da ikke så ringe, gør det?

 

Hvis du har glemt hvor herligt det er at læse, kan du tjekke mine syv gode råd til at komme igang igen – og hvis du har lyst til flere anbefalinger, er mine fantastiske julegavebøger måske noget for dig?

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Kastevind er også på min liste – pt. er jeg igang med Den Klareste Stjerne med Marian Keyres og så venter der stadig en ulæst julegave udaf de 6 boggaver ☺️.

    – A

    1. Den klareste stjerne kender jeg sket ikke – måske den skal på min læseliste!

Comments are closed.