Sommerhuslæsning

Ferietid er læsetid, og ingen ferie, hvor kort den end er, er komplet uden en håndfuld gode bøger. Det gælder også (måske endda i særdeleshed?) de små ture til mit elskede Loveshack.

Sommerhuslæsning falder i flere forskellige kategorier, hvis du spørger mig. Fordi ferie typisk betyder god tid, er det oplagt at kaste sig over en længere serie, eller måske få tacklet den dér mursten af en klassiker, som du altid har haft lyst til at læse. Krig og Fred, anyone?

Omvendt har jeg meget ofte lyst til at gå den helt anden vej, og bare svælge i nordiske femi-krimier, chick-lit og anden letbenet underholdning. Til dén ende har jeg et par gode forslag til bøger, som kan enten læses eller lyttes i de lange, dovne dage. Hvis nogen skulle få brug for mig, er jeg nok at finde i træernes skygge, med næsen i noget der minder om nedenstående 🙂

Der er (endnu) ikke så mange bøger i mit Loveshack, men heldigvis en hyggelig læsekrog – og så har jeg jo telefonen med alle e-bøgerne med!

Crazy Rich Asians-serien af Kevin Kwan – min nye favorit-guilty pleasure. Et imaginært kig ind i de absurd riges verden, med masser af overspændt drama og sød romantik; se dét er ferielæsning! Måske ikke lige det omslag, man har lyst til at lade titte op af tasken (det er vel det, guilty pleasure handler om, ikke?), men så kan de heldigvis alle tre læses på Saxo!

Jeg har altid elsket Camilla Läckbergs serie om livet i Fjällbacka, og var ærligt talt en smule skeptisk da jeg så, at hendes seneste bog var starten på En Ny Serie. Fordi hvorfor nu det?? Men Det gyldne bur var en stor fornøjelse, og jeg glæder mig til flere bøger om seje og lidt uhyggelige Faye. Kan læses på Saxo.

Endnu en krimiforfatter, som er begyndt på en ny serie – Elsebeth Egholms nyeste bøger handler om ansigtsblinde Rina, og den smule jeg har fået kigget i dem, virker meget lovende. Både Jeg finder dig altid og Frit fald findes på Saxo.

Og så vil jeg da lige slutte af med en lille skuffelse. For dem er der jo også nogen af, men de generer mig slet ikke nær så meget mere, efter jeg har lært, at jeg ikke behøver at læse op. Jeg var helt vild med Kvinden mellem os, så da jeg så at Greer Hendricks og Sarah Pekkanen havde begået endnu en bog, måtte jeg straks læse den. Den blev klikket hjem fra Amazon, for jeg kunne ikke vente på oversættelsen – men den skuffede altså. An anonymous girl (som nu er udkommet på dansk som En anonym pige) er røget på listen over Bøger Jeg ikke Havde Behøvet At Læse. Plottet er fortænkt, og tempoet for lavt efter min mening, og jeg kæmpede mig faktisk igennem den. Den mere oplagte mulighed, at lægge den fra mig, kom ikke rigtig på tale, fordi jeg hele tiden håbede på, NU, liiiige om lidt, så kommer den. Men det gjorde den altså aldrig rigtig.

Hvordan ser jeres ferielæsning ud?

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Jeg håber, at jeg når at læse Frit Fald i sommerferien. Skal lige komme til mig fra biblioteket 😉 jeg har læst første bog i serien da den udkom. Overvejer at læse den igen inden nr. 2. Kh. Birgitte

    1. Det er vel den bedste anbefaling: at nogen ønsker at genlæse 1’eren inden de tager fat på 2’eren! Hun plejer også at være et hit hos mig.

Comments are closed.