Strikkeskolens halstørklæde

Efter at have lavet hue og pulsvarmere/fingerløse vanter/halvvanter/hvad-de-nu-hedder som varmer fingrene, måtte jeg naturligvis også have noget at putte om min hals. Så her kommer Strikkeskolens halstørklæde; helt enkelt og klassisk, med bare et enkelt lille, diskret twist.

Halstørklædet er strikket rundt i glatstrik – et langt rør, som sys sammen i enderne. På den måde er der ikke nogen forside eller bagside, det er ens hele vejen rundt, og det er dejligt vamset og rart. For at holde det på plads har jeg broderet små krydser hele vejen ned ad det. Det giver en skøn quiltet effekt, og de små prikker er tilpas diskrete til, at de bare lige giver et lille pop. Man kan selvfølgelig også vælge at lave dem i vilde kontrastfarver – det ville faktisk være ret flot. Måske mit næste projekt?

Jeg har lavet to udgaver af opskriften; en nem for begyndere, og en lidt mere raffineret for den mere erfarne strikker. Vælg den, du føler dig bedst tilpas med: begge metoder giver et smukt resultat. Nogen gange er det bare sjovt at afprøve nye teknikker, og det er der lejlighed til her.

strikket halstørklæde

Opskrift på Strikkeskolens halstørklæde

Størrelse: Det færdige halstørklæde måler ca. 23 cm i bredden, og ca. 2 meter i længden.

Garnforbrug:
Drops Fabel, 5 nøgler i farve 200 grå
Drops Kid Silk, 3 nøgler i farve 10 grå

Pinde: rundpind 4

Strikkefasthed: 18 masker i glatstrik = 10 cm. Strikkefastheden skal overholdes for at opnå samme mål – men det er et halstørklæde, så pasform er ikke afgørende!

strikket halstørklæde

Nem metode:
Slå 82 m op på rundpind 4 med én tråd Fabel og én tråd Kid Silk. Strik 200 cm glat rundt på pinden, og luk derefter alle masker af. Læg halstørklædet fladt, og sy begge åbninger sammen med maske- eller madrassting.

Avanceret metode:
Slå 82 m op på rundpind 4 med én tråd Fabel og én tråd Kid Silk. Brug Judy Becker’s magiske opslag – når du bruger dette opslag, er det rør du strikker allerede samlet ved opslaget. Strik 200 cm glat rundt på pinden.
Lad maskerne være åbne på pinden. Læg halstørklædet glat på et bord, og sy de åbne masker sammen med maskesting.

Begge metoder:
Mål ca. 6 cm op fra den ene ende. Herfra broderer du små krydser efter diagrammet. Det er ikke nødvendigt at være super præcis, og når du nærmer dig den anden ende, kan du med fordel afpasse mønsteret om nødvendigt, ved at lave mellemrummene mellem krydserne lidt større eller mindre efter behov.

strikket halstørklæde

 

 

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Anne Pedersen says:

    Det tørklæde skal da prøves – det er lige, hvad jeg mangler :- ) Lige et hurtigt spørgsmål: hvor er den flotte frakke fra? Altså den farve…..wow!

    1. Man mangler altid et godt tørklæde, gør man ikke?
      Frakken er fra Day, og farven er skøn! Jeg ved dog ikke om de stadig laver den…

Comments are closed.