Hvordan styler du chunky strik?

Jeg elsker chunky strik, det er vist næppe en hemmelighed. Men det kan faktisk godt være en lille smule svært at style alle de der vamsede sweatre, uden helt at drukne i dem på Mumitrold-facon…

Efterhånden har jeg eksperimenteret mig frem til en håndfuld måder, jeg kan style de store sweatre på. Det handler rigtig meget om balance, og om at sørge for at understrege kroppen, så man ikke fuldkommen forsvinder. En måde jeg meget ofte gør det på, er ved at kombinere strikken med enten en tæt nederdel, som for eksempel på billederne af Malmö og Milepælen, eller med helt slanke bukser (skinny jeans eller skindleggings), som på billederne af Candyfloss og Hjertesagen.

chunky strik

Det er også oplagt at sætte et bælte i taljen, eller ganske enkelt proppe strikken ned i bukserne. Jeg kan ikke rigtig finde ud af at bruge bælter med sweatre, men synes det fungerer fint med Farfars cardigan som ovenfor. Skal blusen ned i bukserne, skal den ikke være alt for stor. Eksperimentet i version I passer fint til formålet, men man må lige prøve sig lidt frem.

chunky strik

Hvis jeg gerne vil bruge chunky strik sammen med mine store herrebukser, er der en vis sandsynlighed for, at jeg forsvinder i tøj. Som modvægt sætter jeg derfor altid et par hæle til, så jeg får dels lidt ekstra længde, dels lidt lethed. .

chunky strik

Endelig er der den nemme klassisker: at proppe strikken halvt ned i jeans, og lade det være godt med dét. Det er hurtigt, nemt, og kan nærmest ikke gå galt – og det er sådan, man oftest ser mig.

Hvordan bruger I chunky strik? Er altid på udkig efter nye ideer!

Måske vil du også læse...

4 Comments

 1. Jeg bruker som oftest mine sånn halvt nedi jeans, eller jeg bare har dem hengende løst utenpå jeansen om de ikke er altfor lange.

  1. Halvt ned i jeans ser bare altid fedt ud, synes jeg. Eller, som du siger, hængende løst hvis ikke de er for lange!

 2. Johanna says:

  Hei, så kjekt å følge deg og bli inspirert, mange takk Jeg er selv en str. 44, liker å strikke, og har veldig lyst på noen av disse fine genserne du er så snill å dele med oss.
  Men så er problemet at jeg antar at jeg er alltfor stor til en vamsete strikkegenser enig? Eller har du noen gode stylingråd for en som ikke har så fin fasong som du

  1. Jeg synes bestemt ikke at en str 44 er for stor til vamsede sweatre!! Det handler om balance – du skal ikke drukne i tøjet, men sørge for, at de pæneste dele af kroppen bliver understreget. Hvis du har en slank talje, skal du have bælte på – hvis benene er tynde, skal du have helt stramme bukser på. En flot bagdel? Så er det på med en kort sweater, måske til en stram nederdel. En stor halsudskæring er også godt, så man kan se kraveben og hals.
   Prøv at se på min nye sweater, Sommersky – det er en vamset bluse, men ikke tyk. Og så har den en meget smuk, bred halsudskæring.

Comments are closed.