Langsom Lørdag – langsom november

Året har 16 måneder: November
december, januar, februar, marts, april
maj, juni, juli, august, september
oktober, november, november, november, november.

Gid han dog havde ret, Henrik Nordbrandt, for jeg kan altså mægtig godt lide november. Det er en meget ærlig måned, som ikke giver sig ud for noget andet end den er. Den er rå og forblæst, mørk og hyggelig. Den er starten på juletiden – og så er novembers komme lig med min fødselsdag, hvilket jeg sætter umådeligt meget pris på.

november

Jeg synes det er fængslende at se, hvordan naturen i november affører sig sin sommerpragt, så alt står nøgent tilbage. Kun skelettet, helt uden pynt. Og så holder jeg umanerligt meget af de mørke morgener med stearinlys og varm te og god tid, så jeg skal huske at stå tidligt op i november.

For jo, november er pæn. Især når man er ude i den – og så gør det ingenting, at lyset svinder så tidligt, at selv eftermiddagsbilleder bliver grynede. For man kan jo sagtens huske, hvor fint det var at være derude.

november

I november vil jeg:

 • Satse på regn og rusk i rigeligt mål, for der er ikke noget hyggeligere end at komme ind fra træls vejr, og glæde sig over, at husene er hule.
 • I teatret og se Transfervindue. Langt om længe – jeg elskede bogen, og glæder mig helt vildt til at se stykket!
 • Strikke julesweatre til hele familien. Fordi jeg bare er helt sikker på, at man godt kan lave smagfulde julesweatre, som også kan nydes udenfor december. Ønsk mig held og lykke 😉
 • Læse bøger i stakkevis, især krimier, som hører efterårets mørke til. Min Saxo-app er fyldt med fristelser, blandet andet Katrine Engbergs overdådige krimier, hvor plottet spindes så genialt, at det næsten bliver for meget. Men kun næsten. Efterår er krimi-tid, for der er næsten ikke noget hyggeligere end uhygge, når det er koldt og blæsende, og lyset svinder tidligere og tidligere på eftermiddagen.
 • Til Lalandia med barnevidunderbarnet. For det kan altså noget, det der Lalandia, når man har en lille prinsesse med sig. For eksempel bade, putte, lege. Og repeat. En øvelse jeg aldrig bliver træt af.
 • Tilbage til Italien. Alt for lang tid siden, jo – men det er det sådan set allerede når jeg rammer lufthavnen i Malpensa. På vej hjem. Jeg knuselsker mit lille fortryllede hus, og det dur både forår, sommer, efterår og vinter.
 • Skyde julen i gang. Med et brag. Og måske endda tyvstarte lidt på julebagningen. For vi ved jo allesammen godt, at julen starter d. 24. november, uanset hvad julehadende Grinches verden over siger. Og nej, blev der sagt: det er aldrig for tidligt. Og der er aldrig for meget marcipan og nougat.

november

De allersidste roser skal nydes langsomt. Jeg elsker hvordan en enkelt, sprød rose sætter alt det andet i relief – for det er nemlig også november: de store kontraster. Høj himmel, regntunge skyer, truende storm og stille stunder i en solkrog. November kan det hele.

Måske vil du også læse...

4 Comments

 1. Jamen, nu holder jeg da vist også lidt af november 🙂 Det er godt at du sådan kan tale november op, og du har ret: Der ER faktisk gode sider ved november. Jeg skal huske at lægge mærke til dem!
  God sidste oktoberweekend til dig, Pia!
  Kh Nana

  1. Jeg har altid undret mig over, at november er så udskældt – marts til gengæld, den synes jeg er svær at holde af. Men der kan havemennesker som du jo hjælpe mig!
   Nyd overgangen til november

 2. Anne says:

  November kan være både høst og vinter her i Norge, men begge demer er fint 🙂 Jeg vil pgså strikke julesweater! Legger du ut oppskrift?

  1. Kan I endda få sne i november? For så må jeg vist til Norge og fejre min fødselsdag en gang!
   Jeg kommer med opskrifter på julesweatre til både børn og voksne – strikker på livet løs

Comments are closed.