Maximalistisk boheme-lejlighed

Da vi var i Rio de Janeiro i november, boede vi i en top lækker AirBnB i Zona Sul, lige ud for Arpoador, og dermed midt imellem Copacabana og Ipanema. Perfekt placering, for Ipanema er den bedste badestrand, Arpoador er det fineste sted at nyde solnedgangen, og Copacabana er overmåde festlig om aftenen.

Lejligheden selv var også vidunderlig. Den lignede fuldkommen en gammel, dansk herskabslejlighed, bare med lidt dårligere vinduer ? og så var den indrettet i en betagende bohemeagtig stil. Store, bløde lænestole og sofaer med masser af puder og tæpper, og alle med små afsætningsborde ved siden af, så man altid havde et sted at gøre af sin tekop (og sin kage…).

Jeg var specielt vild med, hvordan der var så mange små kroge. Det er en herlig måde at indrette sig på, fordi det giver mulighed for at flere kan være sammen hver for sig – at man kan hygge sig med hver sit, men alligevel være sammen.

Den lange fordelingsgang ud til værelser, køkken og badeværelser slår et smukt sving. Selv en så forholdsvis lille detalje er med til at gøre lejligheden helt særlig, og drager blikket ind mod de små nicher den rummer. Det var sjovt at se, hvordan sådan en gang på den måde rent faktisk bliver til et aktiv, snarere end noget man er lidt træt af.

Alt var umiskendeligt brasiliansk, og så alligevel vældig internationalt, på en lidt sær, ubeskrivelig måde. Der var farver på både vægge og møbler, og alt var holdt i en charmerende gammel stil, uden at blive tilkæmpet hipster-retro. Det så mest af alt ud som lejligheden havde stået urørt i 30 år, hvorefter en ung kvinde var kommet til, og omhyggeligt havde udvalgt at de elementer hun holdt allermest af.

Super charmerende helhedsindtryk, og et pragtfuldt sted at gå på opdagelse. Vi havde mange gæt på, hvad det egentlig var for en kvinde der boede her. Var hun sidste skud på en lang familiestamme, som nød godt af en fantastisk arv? Var hun filosof, terapeut, succesrig clairvoyant, antropolog, omrejsende oplever? Der var så mange små finurligheder i lejlighedens mange kroge, at gætterierne ingen ende ville tage. Det er en af de skønne ting ved at bruge AirBnB i stedet for hoteller: man bor i personlige hjem, og får et unikt blik ind i andre menneskers hverdag.

køkken rio

Lejlighedens køkken var helt klart mit yndlingssted. Det var helt igennem betagende, fra de blå/hvide klinkegulve, over køkkenskabene, der var magen til dem i min mormors køkken, til alle de herlige små knick-knacks der vidnede om en udpræget humoristisk sans.

Selv badeværelserne, som ellers ikke nødvendigvis altid er det fineste i den her type lejligheder, var bedårende. Nyistandsatte, men med sans for detaljerne – helt ned til bademåtten!

Det er en lejlighed som nærmest ikke kan eftergøres, men ikke desto mindre blev jeg meget inspireret af den personlige stil, og den helt ublufærdige maximalisme der prægede hjemmet. #sorrynotsorry for at vende de rene, skandinaviske linjer ryggen ? mit hjem kan bare vente sig!

Vi har boet på AirBnBs rundt omkring, og jeg synes ofte der er god inspiration at hente. Se for eksempel den skønne franske lejlighed vi boede i nede i Dubai Marina, eller den farverige oase som også lå i Dubai, eller den hyggelige hule vi besøgte i Madrid.

 

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...